Det är bara att konstatera att vi hade änglavakt igår. Vi satt samlade  i soffan & käkade lite glass inne i huset när åskan plötsligt slog ned i huset & vägguttag for ur väggarna samt att det började lukta brännt.
Ingen brand utbröt, men eftersom det luktade bränt så valde vi att fly & att larma räddningstjänsten.
 
När räddningstjänsten kom så sprang dom in i huset med brandsläckare & sökte igenom huset med värmekamera.Dom kunde konstatera att det bara var en rökutveckling  som tur är.Vi ligger tydligen i risk zonen eftersom att vi är det sista huset längs med vägen.
 
När räddningstjänsten kom hitt så kom grannar efter med sina bilar för att se om vi var oskadda & om vi behövde hjälp med något.När det blev uppehåll från regnet & åskan så gick vi en runda för att se oss omkring.
 
När jag passerar växthuset så ligger det glassplitter ut mot gräsmattan & upptäckte att växthuset också blev träffad av ett  blixtnedslag.Några meter från växthuset står det träd & ett av dom blev träffad av blixten.
 
Det finns spår över gräsmattan efter blixten där man klart & tydligt kan se hur den har gått runt innan den träffade vårat hus.Man kan se att blixten har gått från trädet runt in i växthuset sen vidare till jordkällaren & runt  våran ute bod för att sen komma till vårat hus.
 
Hade vi inte haft dörren öppen till växthuset som vi nu hade så skulle det ha slutat med en explosion.Hade vi inte dragit ut alla elkablar & från vägguttagen så är det inte säkert att vi hade haft vårat hus kvar.
ateenagelifeforme.blogg.se

Flytta den där 1000 liters behållaren med vatten ännu längre bort
Anna
Från huset

Och såga ner trädet som blev träffad


Går inte sätta upp åskledare på vanliga hus med

För kyrkor har det och andra höga byggnader

Svar: Vi har inget att flytta behållaren med just nu.Vi kommer absolut att såga ner trädet så fort man får använda mototsågen igen.Åskledare hade inte hjälp för att blixten slog till i vattenledningen i backen .Men vi kommer att försöka komma på bra lösningar får att slippa att uppleva detta igen
Carro

Yohanna af Skovde

Men FY vad läskigt!!!! Hoppas ni inte är för skärrade!

Svar: Ja det var verkligen obehagligt detta vill vi aldrig mer uppleva igen.Sonen har mardrömmar & blir rädd för det minsta lilla ljudet.
Carro

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress