Det är bara att konstatera att vi hade änglavakt igår. Vi satt samlade  i soffan & käkade lite glass inne i huset när åskan plötsligt slog ned i huset & vägguttag for ur väggarna samt att det började lukta brännt.
Ingen brand utbröt, men eftersom det luktade bränt så valde vi att fly & att larma räddningstjänsten.
 
När räddningstjänsten kom så sprang dom in i huset med brandsläckare & sökte igenom huset med värmekamera.Dom kunde konstatera att det bara var en rökutveckling  som tur är.Vi ligger tydligen i risk zonen eftersom att vi är det sista huset längs med vägen.
 
När räddningstjänsten kom hitt så kom grannar efter med sina bilar för att se om vi var oskadda & om vi behövde hjälp med något.När det blev uppehåll från regnet & åskan så gick vi en runda för att se oss omkring.
 
När jag passerar växthuset så ligger det glassplitter ut mot gräsmattan & upptäckte att växthuset också blev träffad av ett  blixtnedslag.Några meter från växthuset står det träd & ett av dom blev träffad av blixten.
 
Det finns spår över gräsmattan efter blixten där man klart & tydligt kan se hur den har gått runt innan den träffade vårat hus.Man kan se att blixten har gått från trädet runt in i växthuset sen vidare till jordkällaren & runt  våran ute bod för att sen komma till vårat hus.
 
Hade vi inte haft dörren öppen till växthuset som vi nu hade så skulle det ha slutat med en explosion.Hade vi inte dragit ut alla elkablar & från vägguttagen så är det inte säkert att vi hade haft vårat hus kvar.
Jag sitter här i bilen liv rädd med min son i famnen.Vi fick fly från vårat hus  & slänga in oss i bilen.Efter att vårat hus fick ett blixtnedslag & vägguttag for ur väggarna samt att det började stinka brännt.

Räddningstjänsten är just nu  här  ute på plats & har sökt igenom  huset med värmekamera.

Det luktade bränt i huset men det har inte börjat brinna. Ett elskåp har gått åt pipan och ett vägguttag har flugit ut. Mer än så vet jag inte i nuläget & Jb står utanför & pratar med brandmännen.

 
 
 
 
 
Att bara kunna gå ut i sin egen trädgård & gräva upp lite potatis och tillaga den egenodlade potatis är oerhört tillfredsställande.Vi har inte bara egen potatis utan vi har också lite grönsaker i växthuset.
 
Jag är rädd över att vi tvingas att ge upp med vårat  ätbara odlingar.vilket är väldigt tråkigt för våran del.Men värmen har satt sina spår & vårat vatten börjar ta slut i vattentunnan.Vi har ingen som helst möjlighet till att ta hjälp utav vattenslagen för att vattna.
 
Vi måste vara spar samma på det lilla vattnet vi har kvar i brunnen.Regnet verkar inte vara så pass intresserad av att samarbeta med oss i år.
 
Min största önskan just nu är att få regniga dagar eller möjligtvis regniga kvällar/nätter.Inte enbart för att våra odlingar ska klara dig utan för att minska brandrisken i skogen.