Jag har både förkylnings och ansträngningsastma,är just nu inne i ett jobbigt period.I nästan två veckor har jag mått dåligt och haft jobbigt med adningen och en hosta som inte vill försvinna.

Tycker inte att medicinen hjälper ordentligt och att sova ordentligt en hel natt har inte blivit av för min del.När jag är utomhus så känns andningen betydligt lättare för min del.Idag har jag tillbringat dagen utomhus i stor sätt hela dagen med sonen.


Vi har nämligen äntligen fått ett vinterlandskap här hemma som alla andra har haft ett tag.Tror ni inte att min andning blev ansträngande efter 5 minuter inomhus?I morgon måste jag kontakta vc för att få en ordentlig undersökning.Så nu vet ni anledningen till varför det har ekar tomt här inne Idag är det tydligen min födelsedag,konstigt nog känns det inte som det är någon speciell dag för mig.Har fortfarande inte fått ordning på min asma och känner mig slö i hela kroppen av den anledningen ekar det tomt här inne.
Många föräldrar verkar  glömma bort att lucialussandet ska bestå av glädje och vara en rolig sak för barnen..Som förälder verkar det lätt att man glömmer barnet egen vilja. Om barnet gråter hysteriskt är glädjen fortfarande där? Dessa föräldrar ser sig inte ur barnets perspektiv,att bli nertryckt i konstiga kläder som barnet inte alls vill ha på sig.
 
Vi föräldrar har ingen rätt till att tvinga på barnen kläderna och hysteriskt gråtande barnet in i ledet.Det är absolut helt okej som förälder att låta  barnet sitta i den trygga famnen och tittar på dom barnen som vill stå där framme och sjunga för de finns även de barnen!kanske ditt barn en dag också känner att de vill vara med, då utan tvång..
 
Lustfyllda aktiviteter är de som utvecklar barnen till en egen individ.Tänk dig själv skulle du själv vilja stå bland massa främmande människor och sjunga?Om ditt svar är nej så varför ska du då tvinga ditt barn till det?Vad många vuxna inte verkar fatta är att empati och hänsyn är tusen gånger viktigare än att tvinga barnen vara med i ledet som barnen varken förstår innebörden av eller bryr sig om.
 
Igår kväll hade min son Luciafirande på förskolan och vi föräldrar fick vara med och titta på våra barn. Min son är en blyg pojke och när dom hade 2 låtar kvar kom han springades till mig och ville sitta i mitt knä,där fick han mer än gärna sitta.Han fick välja själv om han ville klä ut sig eller inte.Förra året var han utklädd till tomtenisse och i går var han en stolt stjängosse.Jag skrev något liknande förra året och ni hittar inlägget här
 
Detta är mitt bidrag till Veckans fotoutmaning hos Länka med kärlek.
Det är Kamilla och Mirre som ansvarar för självaste gruppen och tävlingarna.