Lucia firande är för många föräldrar en fin sak, ett minne. Men om man tänker efter.. lucialussande ska väl ändå vara glädje och en rolig sak för barnen? Som förälder verkar det lätt som att man glömmer barnet egen vilja. Om barnet gråter hysteriskt är glädjen fortfarande där? Se de ur barnets perspektiv. bli nertryckt i konstiga kläder som du inte alls vill ha..
 
 
sedan kommer enormt många vuxna och gulligullar med dig. pekar o tittar.Sen blir du iväg körd i en grupp me barn och alla vuxna sitter på led och alla skrattar tittar och pekar på dig. Lucia i all ära men om barnen inte vill.. ska man då som förälder tvinga de hysteriskt gråtande barnet in i ledet eller är de okej att barnet sitter i den trygga famnen och tittar på de barn som vill stå där framme och sjunga för de finns även de barnen!
 
kanske ditt barn en dag också känner att de vill vara med, då utan tvång..Lustfyllda aktiviteter är de som utvecklar barnen till en egen individ.Tänk dig själv skulle du själv vilja stå bland massa främmande människor och sjunga?Om ditt svar är nej så varför ska du då tvinga ditt barn till det?
 
Min son ville sitta i mitt knä under Lucia firadet  i kväll på förskolan och där fick han mer än gärna sitta.Han fick välja själv om han ville klä ut sig eller inte.Förra året var han utklädd till pepparkaksgubbe och i dag var han tomte.
Elin

Förra året bild. Var han lik sin pappa du haft på bloggen
Nu i år är din sån lik dej. Man ser dej rakt i igenom han

Svar: Jaså jag själv kan bara se att han är lik sin pappa
Carro

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress